bridal boudoir

Zo creeer je de perfecte bridal boudoir shoot

Styled Shoot : Bridal Boudoir | Fotograaf: Daria Chahid Yilmaz  | Styling: Amiga Bruidsmode | Model: Lieke Luna | MUAH: Hanna-Grete Äkke | Sieraden: DRKS
Geschreven door :Karline

Misschien niet het eerste wat in je opkomt als je aan trouwfoto’s denkt, een Bridal Boudoir shoot.  Het vastleggen van het – toch wel privé moment – aantrekken van je trouwjurk met de focus op je lingerie die je tijdens je huwelijksnacht zult dragen.
Maar juist dit moment is zo mooi om later foto’s van terug te zien én een prachtig cadeau voor je geliefde!

Het klinkt alleen al heel mooi en bijna mysterieus, Bridal Boudoir. Maar wat is het nou eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat je het gewenste resultaat krijgt? Deze fotoshoot is een goed voorbeeld van hoe je het intiem, sereen, en vooral heel stijlvol kunt maken. Bruiden zijn vaak bang dat ze er niet mooi opstaan of dat het ordinair wordt. Maar niets is minder waar! Mits je het goed doet natuurlijk en hoe je dat doet, lees je hieronder! 

lingerie
Boudoir Shoot in Lingerie en met sluier
Amiga Bruidsmode
Met je trouwjurk in dezelfde boudoir sfeer

Vertrouwen

Het begint allereerst bij wie jouw foto’s gaat maken. Je moet je namelijk 100% comfortabel voelen bij je fotograaf. Dit geldt natuurlijk voor de hele dag aangezien je fotograaf er de hele tijd bij zal zijn. Maar dit geldt al helemaal bij het aantrekken van je jurk en voor als je een echte Boudoir shoot zou willen doen.
Onthoud sowieso dat fotografen dit vaker doen en dat het voor jou spannender is dan voor hem of haar.

De foto’s in deze blog zijn allemaal gemaakt door Daria Chadid Yilmaz, een fotografe met veel gevoel voor licht, compositie én iemand bij wie je je echt op je gemak voelt.

Hoe lang duurt zo'n Bridal Boudoir shoot?

Een bridal boudoir shoot hoeft niet lang te duren. Dit ligt voornamelijk aan de voorbereidingen die zijn getroffen.
Wel kan ik mij voorstellen dat je al een hele strakke planning hebt en het een opgave is om een uur vrij te maken voor deze shoot. Maar het is het wel écht waard en misschien wel iets om goed over na te denken.

Het kan vaak ook in overleg met de fotograaf op een andere dag geschoten worden. Houd daarbij wel rekening met haar/make-up! 

make-up trouwen
Voorbereiding, laat je make-up verzorgen door een Make-up artiest

Wat trek je aan?

Veel van de bruiden die bij ons hun trouwjurk vinden dragen een shaper onder hun trouwjurk. Vaak wordt er dan al gelachen dat dit waarschijnlijk niet het lingerie setje is wat hun kersverse man verwacht tijdens de huwelijksnacht. 
Dit is dan ook niet de lingerie die je gaat dragen tijdens je Boudior shoot.

Geef jezelf eens een mooi lingerie setje cadeau die je ook tijdens jullie huwelijksnacht kunt dragen.  Dit kan meer zijn dan een mooie BH en een broekje.
Denk bijvoorbeeld eens aan kousen, panty’s, jarretels, kimono, negligé of korset. En vergeet zeker niet een paar mooie hakken!

Draag jij een sluier tijdens jullie ceremonie? Vergeet deze dan zeker niet te verwerken in je foto’s!

Voorbereiding

Bespreek goed met de fotograaf welke voorbereidingen getroffen moeten worden.
Locatie, kleding en make-up zijn allemaal aspecten die belangrijk zijn voor het eindresultaat.
Qua make-up raden wij aan om dit met je make-up artieste te bespreken. Na de shoot zul je namelijk wel weer even een touch-up nodig hebben. Dit geldt ook zeker voor je haar.

Tip: Heb jij duidelijk een sfeer in gedachte? Maak eenvoudig een moodboard via Pinterest en laat deze zien aan de mensen die meewerken! Zo kan je makkelijk de sfeer of stijl laten zien.

bridal boudoir fotoshoot
Liggende pose

Poses

Op onze foto’s zie je al veel verschillende poses die je kunt aannemen. Maak kijk ook eens op google naar andere boudoir foto’s.
Eenmaal bezig zul je merken dat de poses die jij hebt opgeslagen niet de meest natuurlijke houdingen zijn en een flinke work-out! Maar onthoud, alles voor het perfecte eindresultaat!

Met wie deel ik mijn foto's?

Dit is natuurlijk allereerst je eigen beslissing. De meeste doen deze Boudoir shoot echt als intiem cadeau voor hun geliefde.
Zeker als jij gaat voor een sensueel getinte fotoshoot zijn dit misschien niet de foto’s die jij wilt delen met een oud klasgenoot op Instagram.

Wil je wel graag een paar foto’s delen? Vraag dan dat er ook een paar foto’s worden gemaakt waar je minder van je lingerie ziet zoals op de foto hieronder. Of maak aan het eind een foto waar je je trouwjurk al aan hebt in dezelfde stijl als je boudoir foto’s!

bridal boudoir fotoshoot
Laat ook een paar foto's maken met je trouwjurk aan
bridal boudoir fotoshoot
Mooie bedekte foto's om te delen

Tips voor je Bridal Boudoir Shoot

Ben jij na het lezen van deze blog ook om? Bekijk dan zeker eens de website van de fotograaf Daria Chadid Yalmaz.
Voor het perfecte lingerie setje kunnen wij je goed adviseren, maak een afspraak of loop eens binnen!

Liefs,

X Karline
Bedankt! Wij nemen z.s.m contact met je op.