in 5 stappen naar jouw droomjurk trouwjurk

In 5 stappen naar jouw droomjurk

Geschreven door :Natasja

Eindelijk: het is zover! Je mag op zoek naar jouw trouwjurk. Zodra je weet dat je gaat trouwen is het verstandig om je zoektocht zo snel mogelijk te starten, ook al duurt het nog een jaar of langer voordat jullie gaan trouwen.

Net als de locatie, is je trouwjurk de basis van jullie trouwdag. Zonder je jurk kun je vrijwel niets anders beslissen of uitzoeken. Denk aan je haar, je make-up, sieraden, schoenen en natuurlijk het pak van de liefde van je leven.

Daarbij is de kans groot dat jouw jurk besteld moet worden. Vanaf dat je volmondig Ja! hebt gezegd kan het bestelproces en op maat maken van jouw trouwjurk tot wel 7 à 8 maanden duren.
Het is dus heel fijn wanneer je jouw trouwjurk hebt gevonden en deze van je lijstje kunt afstrepen!

amiga bruidsmode trouwjurken

Dat je nu op onze website kijkt, komt omdat ons al vaak tegen bent gekomen én de collectie jou aanspreekt. Er zijn bruidsmodewinkels in alle soorten en maten. Wij onderscheiden ons met een grote collectie, onze eigen coupeuses en leuke stylistes!
Ook onze collectie stellen wij met veel zorg samen. Zo hebben wij de grootste Pronovias collectie van de Benelux maar ook de mooiste jurken van merken zoals o.a Rembo Styling, Jesus Peiro en White One.

Onze missie is:         

jou comfortabel en zelfverzekerd laten voelen op jullie trouwdag!”

Als je nieuwsgierig bent geworden wie wij zijn ontmoet dan via deze pagina alvast onze stylistes.

Comfortabel passen in één van onze ruimtes.

Stap 2. De stijl

We gaan eerst opzoek naar een stijl en het silhouet waar jij je mooi en vooral heel erg bruid in voelt.
De jurk moet je een speciaal gevoel geven en je zult merken dat niet alle bruidsjurken dat doen.
Je hoeft geen rekening te houden met het seizoen, want of je nu in de zomer, het najaar of het voorjaar trouwt, wij hebben jurken die passend zijn voor elke bruiloft.

Benieuwd welke stijlen er allemaal zijn? Bekijk alvast onze collectie.

Kanten aangesloten trouwjurk van Pronovias
herve paris bohemian trouwjurk
Bohemian stijl trouwjurk van Herve Paris
Klassieke trouwjurk van Rosa Clará

Stap 3. Prijsklasse bepalen

Je kunt van te voren bedenken en/of bespreken wat je ongeveer wilt gaan besteden aan je bruidsjurk. Onze prijsklasse begint bij 1300 euro, de meeste trouwjurken van AMIGA kosten rond de 2000 euro maar er zijn ook zeker jurken in het wat luxere segment van 3000 euro en duurder.  Een prijsklasse kun je vooraf bepalen om niet het risico te lopen dat je verliefd wordt op een jurk die je niet wilt of kunt betalen. Als je de jurk volledig of gedeeltelijk cadeau krijgt is het ook een tip om daarover vooraf duidelijkheid te krijgen.

Je trouwjurk is hoogstwaarschijnlijk het belangrijkste kledingstuk dat je in je leven zult kopen! Het is hét kledingstuk waar je de rest van je leven op zal terugkijken. Natuurlijk wil je daar niet op bezuinigen of concessie in doen.

Een trouwjurk kies je met je hart en niet met je verstand. Net als je bij je verloofde zal jij deze ook de rest van je leven mooi blijven vinden!

Stap 4. De Entourage

Je wilt natuurlijk iemand meenemen naar de afspraak die jouw keuze kan bevestigen en met je mee geniet. Neem daarom iemand mee die jou begrijpt en het beste met je voor heeft.
Het is heel vervelend om de jurk van je dromen aan te hebben die jou entourage niet mooi vindt. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten!
Neem daarom ook niet teveel mensen mee naar de afspraak want hoe meer mensen hoe meer meningen én hoe lastiger het voor jou is om een keuze te maken.

Advies tijdens het vinden van je trouwjurk

5. De Keuze

Je zult ook tijdens het passen ervaren dat plaatjes maar plaatjes zijn. Wanneer je de trouwjurken in het echt aan hebt kun je pas écht oordelen of het iets voor je is en welke stoffen je aanpreken. Wil je meer weten over de stoffen waarvan een trouwjurk gemaakt wordt? Lees dan de blog Crepe, Tule & Mikado.

Het is een gevoel wat alleen jij kunt voelen en niemand anders, dus laat je niet verleiden door meningen, trends of praktische overwegingen.

Als jij je fantastisch en bruid voelt in de jurk zul je stralen!

Kortom een trouwjurk kies je met je hart en niet met je verstand. Net als je bij je verloofde zal jij deze ook de rest van je leven mooi blijven vinden!

Wil jij ook jouw droomjurk vinden? Maak dan nu een afspraak en wij zullen er alles aan doen om samen met jouw DE jurk te vinden.

Natasja Amiga
Bedankt! Wij nemen z.s.m contact met je op.