trouwjurken passen

Experienceblog: Op zoek naar de perfecte trouwjurk bij AMIGA

Geschreven door: Floor Kerremans | Website: Stappen & Shoppen Breda | Foto’s: Talitha Bootsma | Datum: januari 2020 

Toen Floor en Talitha van Stappen & Shoppen Breda vroegen of ze een experienceblog mochten schrijven twijfelde wij natuurlijk geen moment! 
Er zullen namelijk veel mensen zijn die zich afvragen hoe het er nou eigenlijk aan toe gaat bij zo’n ”pas-afspraak”. Daarom is deze blog met foto’s en de ervaring van Floor – Die nog nooit een trouwjurk aan had gehad – heel leuk om met jullie te delen! 
Ben jij benieuwd of ze haar droomjurk heeft gevonden? Lees dan snel verder! 

Al vanaf jongs af aan droom en fantaseer ik, net als menig ander, van een bruiloft. En dan met name van de trouwjurk die ik zal dragen op die bijzondere dag. Wekelijks loop ik langs de prachtige etalage van Amiga Bruidsmode in de Nieuwstraat en bewonder ik de prachtige jurken in de etalage. Vandaag heb ik de kans om een aantal van de jurken te passen om me alvast voor héél even bruid te voelen en natuurlijk om jullie kennis te laten maken met een aantal items van de adembenemend mooie collectie.  Lezen jullie mee?

Ingang winkel Amiga Bruidsmode Breda
vooraanzicht van onze winkel

Ik heb me al zo lang afgevraagd hoe het is om mezelf in een trouwjurk te zien. Vandaag ga ik daar achter komen! Vol verwachting stap ik binnen. Ik word direct hartelijk ontvangen door twee enthousiaste dames die een lekker kopje thee voor me inschenken.

intake gesprek voor de pasafspraak bij amiga bruidsmode
Pronovias collectie

Welkoms gesprek

Het is gebruikelijk en aan te raden om een afspraak te maken wanneer je op zoek bent naar een trouwjurk. Zo weet je zeker dat er voldoende tijd is.
Net als vandaag, begint elke afspraak met een persoonlijk gesprekje. Tijdens dit gesprek wordt besproken hoe de trouwdag eruit zal komen te zien. De locatie van de bruiloft, de sfeer en feeling zijn belangrijke aspecten bij de zoektocht en het uitkiezen van de perfecte bruidsjurk.

Nu de dames van Amiga een beeld hebben gecreëerd van mijn aankomende bruiloft, selecteren ze een aantal jurken die ze voor mij ophangen in de ruime paskamer. Amiga Bruidsmode verkoopt een brede collectie van het prachtige bruidsmodemerk Pronovias, uit Barcelona. Of je nou op zoek bent naar een bohemian jurk, prinsessenjurk of een klassieke satijnen jurk; met zo’n 250 jurken in de winkel, ben je bij Amiga verzekerd van de jurk waar jij altijd al van hebt gedroomd!

trouwjurk passen voor een grote spiegel

Luchtige bohemian trouwjurk

Gezien het feit dat mijn bruiloft gevierd zal worden in het buitenland op het strand, beginnen we met een prachtige ‘bohemian’ jurk. De jurk heeft een recht silhouette, een ‘sweatheart’ halslijn en spaghettibandjes. De dunne bandjes lopen door aan de achterkant op de laag uitgesneden rug. De chiffon rok valt sierlijk en de top is gemaakt van prachtig kant. Zodra ik de trouwjurk aan heb, begin ik te stralen. Zou ik gelijk al mijn droomjurk gevonden hebben?

Pronovias Atelier trouwjurk

Atelier Pronovias trouwjurk met bijzondere rug

Het zou natuurlijk zonde zijn om niet meer verder te gaan met passen. Daarom besluit ik om nu een heel ander soort jurk aan te doen. Op bovenstaande foto heb ik een elegante, mouwloze trouwjurk met vrouwelijk, aansluitend silhouet en boothals aan. De jurk heeft een mooie, niet té lange sleep.

trouwjurk met lage uitgesneden rug

Verrijkt met sierlijk, zwevend kant

Het allermooiste aan deze elegante jurk is naar mijn mening de rug. Deze is – in tegenstelling tot de voorkant – laag uitgesneden en verrijkt met sierlijk, zwevend kant en knoopjes op de rug.

Prinsessen jurk met bewerkt lijfje

Na de bruidsjurk met aansluitend silhouette, is het tijd voor een prinsessenjurk. Voor mij wellicht niet de ideale trouwjurk (gezien het feit dat ik graag op het strand wil trouwen), maar te mooi om niet aan te doen! En zeg nou zelf, iedere vrouw wil zichzelf toch ten minste één keer in zo’n jurk zien!?

Het silhouette is wederom aansluitend en verrijkt met minstens net zo’n mooi kant als de vorige. Ook deze jurk heeft een mooie sleep. Om het totaalplaatje helemaal af te maken, draag ik op bovenstaande foto een prachtige sluier.

Weet je trouwens waarvoor een sluier eigenlijk dient? Volgens de traditie mogen de bruid en bruidegom elkaar niet zien voordat ze getrouwd zijn. Daarom draagt de bruid een sluier voor haar gezicht op het moment dat ze naar het altaar loopt. Pas als het bruidspaar officieel getrouwd is, mag de echtgenoot de sluier optillen en zijn bruid kussen. Ondanks deze traditie, is vandaag de dag, de bruidssluier vooral een elegant bruidsaccessoire!

Hyperion Pronovias
Hyperion passen bij Amiga bruidsmode

Een van mijn favorieten

Boho-chic en een blush ondertoon

Na de prinsessenjurk pas ik een iets subtielere jurk. Deze jurk met verfijnde blush kleur heeft mooi contrasterend kant, spaghettibandjes, een split aan de linker voorkant en een diepe, rond uitgesneden rug. Ook de voorkant is diep uitgesneden, maar dan in V-vorm. In het geheel oogt de jurk speels, maar toch heel vrouwelijk. Een van mijn favorieten!

Passen van een aangesloten trouwjurk

Kanten trouwjurk met aangesloten pasvorm

Omdat het diep uitgesneden lijfje van de vorige jurk me goed beviel, passen we daarop aansluitend een jurk die daar ook over beschikt. De trouwjurk sluit perfect aan en benadrukt de ronde vormen van het vrouwelijk figuur. Op de rug lopen de bandjes gekruist, zoals je in de spiegel achter mij goed kunt zien. Hierdoor ontstaat een open rug. Ben jij op zoek naar een uniek en eigenzinnig model? Dan is deze jurk wellicht perfect voor jou!

Speldenkussen van Amiga

Leuk om te weten is dat Amiga Bruidsmode een eigen atelier heeft. Mede dankzij dit atelier kunnen ze vele aanpassingen aan bruidsjurken doen. Dit maakt jouw favoriete bruidsjurk nóg unieker!

Espiga Pronovias boho trouwjurk passen

A-lijn met tule rok en kanten top

De laatste trouwjurk die ik pas heeft aan prachtige A-lijn én V-hals. Deze jurk heeft iets bredere schouderbandjes dan de vorige en heeft een rok van tule. Het lijfje is van kant en de ruglijn loopt in een V-vorm. Naar mijn mening komt mijn figuur niet optimaal uit in deze jurk, maar dat maakt ze jurk an sich niet minder mooi. Wie weet is deze voor jou wél perfect. Iedere vrouw is verschillend, dat is juist wat het passen van bruidsjurken zo bijzonder maakt.

zwarte avondjurk met sheer mouwen
zwarte avondjurk met open rug

De Avond- en cocktailjurken collectie

Wist je trouwens dat je bij Amiga Bruidsmode ook terecht kunt voor een mooie selectie avond- en cocktailjurken of gelegenheidskleding? Op bovenstaande foto’s draag ik een chique, zwarte jurk met open rug en doorschijnende mouwen. De mouwen hebben mooie, glinsterende details die zorgen voor de finishing-touch van deze jurk.

bruid met sluier en champagne

alsof deze voor mij weggelegd was

De keuze

Uiteindelijk is het natuurijk tijd om een keuze te maken. En of het nou toeval of cliché mag wezen: mijn keuze is gevallen op de eerste jurk! Gelijk bij het kijken in de spiegel voelde het alsof deze voor mij weggelegd was. Om dit te vieren wordt er door de dames van Amiga Bruidsmode een heerlijk glas bubbels ingeschonken nadat ik de jurk nog eens aan heb getrokken en mezelf in de jurk bewonderd heb voor de spiegel.

opmeten van je maten na het vinden van je trouwjurk

Opmeten van je maten

Na het nippen van de champagne worden mijn maten opgemeten. Belangrijk om te weten is dat de jurken in de winkel pasmodellen zijn. Na de passessie wordt de door jou gekozen jurk geheel op maat besteld. Een trouwjurk draag je (veelal) maar een keer, dus het is belangrijk dat deze perfect past. Tijdens het passen werden de jurken in mijn geval met klemmen vastgezet waardoor ze beter aansloten, maar perfect zit de jurk natuurlijk pas zodra deze helemaal op maat is gemaakt. Het duurt normaliter een aantal maanden voor jouw droomjurk ‘klaar’ is. Ik kan niet wachten!

Amiga bruidsmode breda

Na nog gezellig gekletst te hebben met de dames van Amiga Bruidsmode is het tijd om te vertrekken en uit te kijken naar de levering van mijn jurk. Ik krijg nog een goed gevulde tas van Pronovias mee naar huis, waarin een aantal leuke magazines en flyers zitten. Uiteraard gericht op trouwen en alles wat daarmee te maken heeft.

Trouwjurken in bruidsmodezaak

Conclusie

Ik denk dat de zoektocht naar, en het passen van bruidsjurken bijna net zo leuk is als de bruiloft zelf. Ik ga deze dag in ieder geval nooit meer vergeten.  Ondanks het feit dat het (nog) niet om een officieel bruiloft ging, heb ik me voor heel even alvast een écht bruidje gevoeld. Ben jij nou benieuwd naar meer informatie over Amiga Bruidsmode, de jurken óf heb je vragen over wat er nog meer mogelijk is? Neem dan gerust contact met ze op of plan hier online een afspraak in.

Bedankt! Wij nemen z.s.m contact met je op.